De trouwe lezer van deze blog zal het ongetwijfeld zijn opgevallen dat het wat stil is geweest hier de afgelopen tijd. Soetwaer blog bestaat nu ongeveer een jaar en tot nu toe heb ik steeds spontaan gepost over alles wat me bezig houdt. Afgelopen jaar is echt een groeijaar geweest voor mij persoonlijk en voor soetwaer. Ik ben soetwaer begonnen uit een drang om mijn eigen producten te maken en mijn creatieve avonturen te delen. Het uitgangspunt was: ik zie wel waar het schip strandt. Een jaar later zeilen we prettig door en wordt ik meegevoerd op een fijne positieve golf. Zo kwam er een ontwerp afdeling bij (die goed loopt!)en heb ik besloten om meer producten te ontwerpen en maken, meer opdrachten aan te nemen en zelf ook meer te illustreren en mijn liede voor patronen serieus aandacht te geven. En dan ook nog een blog bijhouden? Juist een blog bijhouden! Beter, mooier en gestuctureerder dan voorheen. Nou ja, dat is het doel dan he?

Om een beetje overzicht te houden heb ik besloten om opnieuw categorieen te maken en elke maand uit elke categorie een post te maken. Dus, hier een kleine introductie: soetwaer nieuw-ige stijl:

Patronen en printjes

Elke maand een verse patroon voor je desktop, ontworpen door moi, of een leuke printable om -uiteraard- uit te printen. Ik heb al een paar ontwerpen laten printen op stof (binnenkort onthuld: facebook en instagram volgers hebben al een voorproefje gehad...) en ik ben he-le-maal verkocht. Ik zou de hele dag patronen willen ontwerpen.

Recept in beeld

De afgelopen tijd heb ik me voorgenomen meer te illustreren, maar het komt er slecht van. Ook heb ik me afgevraagd of ik nog wel recepten moet delen op soetwaer. Misschien moest ik maar een nieuwe aparte blog over bakken beginnen? Maar ik moest toch bij voorhand erkennen dat het al druk zat is, en dat ik dat al helemaal niet aan toe zou komen. En toen kreeg ik een ingeving die zo voor de hand ligt dat ik me echt afvraag hoe het nou kan dat ik daar nou niet eerder aan dacht: ik ga natuurlijk elke maand een recept ILLUSTREREN. Duh! Erg he? Er bestaat zelfs een hele beweging over: They draw and cook. In mijn geval zal het meer She draws and Bakes zijn, ik houd nu eenmaal van soetigheid :). Afijn, kan ik ook meteen wat handletterkunst-pogingen wagen want ook dat wil ik meer doen. Zie je, alles komt samen...

Kleuren en geuren

"Als je om je heen kijkt, dan zie je dat alles gekleurd is"*

Een favoriete quote van Wim T. Schippers. En zo is het maar net. Ik ga een kleurendagboek bijhouden en daaruit elke maand een beeld met kleurpallet delen. Grote kans dat je dat pallet weer terug ziet in een van mijn ontwerpen...

Spread the love

In deze rubriek belicht ik andere makers en hun producten. Dat kan zijn een etsy treasury, een mini interview met een maker, of gewoon iets dat ik zelf heb gekocht of mooi vind.

Achter de schermen

Een kijkje achter de schermen bij soetwaer. Nieuwe producten, verpakkingen in de maak, ontwerpen voor klanten. Misschien een tour door mijn werkkamer of een verslag van het zeefdrukken.

Inspiratie

Soms is het er in overvloed en soms is het even weg. Ik deel wat mij inspireert, maar ook wat me helpt om mijzelf en soetwaer te blijven ontwikkelen.

Zel-luf gemaakt

Hier deel ik al mijn zelfmaak projecten en leuke projecten van het web waar ik ooit eens aan toe hoop te komen :)

Hoe te leven

Nou ja, ik ga natuurlijk niet voorschijven hoe te leven, maar ik laat wel zien wat ik onder goed leven versta. Wat heb je nodig om in evenwicht te blijven, gevoed te blijven en je tevreden te voelen. Ik weet zeker dat er geen toverfomule is, maar ik zal in ieder geval delen wat ik daar onder versta.

Als ik het goed tel zijn dat acht categorieen, goed voor ongeveer tweemaal per week een post. Nu vraag je je misschien af of ik dat ga volhouden. Ik zou zeggen, er is maar een manier om daar achter te komen...

You may have noticed this blog had gone a bit quiet lately. When I started blogging I just, well started, not thinking much about it and just doing instead. I have been blogging on soetwaer for about a year now and I am ready to add a bit of structure. Soetwaer has become a bit more serious for me. It's something I am looking forward to expanding and improving and so I will start with this blog. From now on I will be posting within a new category structure, to give myself and my readers a little guidance on what to expect. So, what to expect? Well, for starters I will be posting one of the following categories every month:

Print en Pattern

I have started designing by own fabrics and prints, very small scale but, WOW! I just LOVE print and pattern. So I will be sharing one pattern of printable with you lovely people every month.

Illustrated adventures in the Kitchen

Ok. So. You may have noticed I love to bake and I have really been busting my brain over this. Should I start a baking blog? Should I continue to post recipes on soetwaer? And then I had a bit of an epiphany: I'll illustrate recipe every month. I wonder why I never thought of this before. There is even a whole movement: they draw and cook dedicated to this very subject. I guess I am cottoning on a bit late, but rather late than never.

Colour love

Again, one of the things that interests me is how colour works. I will be keeping a colour book and sharing my favourite every month.

Behind the scenes

So much going on here at soetwaer. I will share new items, shops and sneak peaks of my studio, process and tools.

Inspiration

Every artist needs to be fed (oh gosh, am I calling myself an artist?) and I would love to share with you those sources that get my creatieve juices flowing and help me grow my business.

Made by me

All my DIY projects and many from around the web that I'm itching to do but never seem to find the time.

How to live

Well, I'm no expert, but I will share with you what makes life happy and worth living to me.

make a wish...