Met de lente in de lucht vond ik het tijd voor een nieuwe vaas. Al een tijdje zit ik de azen op de prachtig mat-pastel flesvazen van de Rotterdamse Foekje Fleur. Geinspireerd op de 'plastic soep' in rivier de Maas maakte Foekje porseleinen replica's van plastic schoonmaakflessen die na gebruik wegwerp artikel zijn. Naast een aanklacht op onze weggooi maatschappij zie ik de flesvazen vooral als een spotlight op de schoonheid van het allerdaagse. Ik zal wel wat rare blikken krijgen dat ik bloemen zet in een oude fles schuurmiddel :)

I felt that since it was spring it was time to treat myself to a vase. With my etsy gift card it wasn't long until I had found my favourite: a lovely porcelain vase bij Dutch artist Foekje Fleur. Foekje was inspired to create these vases after finding similar shapes in the 'plastic soup' swimming around her local river Maas. I love the way she has addressed a environmental issue whilst highlighting the beauty of everyday objects otherwise thrown away.

soetwaer
Posted
AuthorNicola Kloosterman
Categoriesspotlight