Ik houd van mooie bloemen en planten maar helaas heb ik niet zo een goede trackrecord op het groen-front. Toen we net gingen samenwonen heb ik alle planten van mijn man vakkundig en geheel onbedoeld om zeep geholpen. Nou ja, misschien niet geheel onbedoeld. Ik ben niet zo een kamerplant-in-de-hoek soort mens. Maar een prachtige tuin vol plukbloemen is wat anders. Dat is dan meteen mijn wens voor de zomer. Dan ga ik ze plukken en uitstallen in prachtig grote vazen van VT wonen formaat en alle bezoek gaat er bewonderend naar kijken. Tot nu toe is mijn pad naar de droomtuin geplaveid met dode rozenstruiken, niet bloeiende pioenrozen en weigerende klimplanten. Gelukkig dient de lente zich elk jaar opnieuw aan met een nieuwe ronde en nieuwe kansen. En toch, om de kansen wat de vergroten dat er daadwerkelijk ook iets gaat groeien en bloeien ga ik mijnzelf het boek Grow Your Own Cut Flowers cadeau doen. En als we dan toch bezig zijn komt er ook Decorate with Flowers en dan ook maar meteen Cooking with Flowers. Als de tuin niets wordt heb ik dan in ieder geval heeeel veel plezier gehad aan mijn droomtuin. En dan is er ook altijd nog volgend jaar he?

Oh ja en nog iets. Ik vind het toch altijd zo zonde van alle moeite dat wij dan -als de tuin dan toch uiteindelijk iets van een bloeiperiode laat zien- ALTIJD op vakantie zijn. Als we dan terugkomen kan ik aanschouwen dat er inderdaad van alles gebloeid heeft. Misschien moeten we de grote vakantie maar naar januari verhuizen.

Hieronder een zeefdruk van mijn favoriete bloem. Die bijft tenminste het hele jaar bloeien.

In my next life I am coming back as someone that can grow stuff. I would love to grow more, but somehow I'm not very good at it. I killed off all of my husbands houseplants after moving in with him. I'm sure if I listen carefuly I can hear the packets of seed shouting RUN! every spring when I get them out in high spirits. I have managed to grow a few things, but it does not come..eh naturally (no pun intended). Despite my failure in this departement I am adamant that one day I will have a lovely garden. This year I have decided to plant as many flowers as I can just so I can pick them and make a lovely flower arrangement. I think I would be quite good at that. Now just to grow the bloody things. I have a shortlist of inspirational literature mentioned above to give me a kick start. Fingers crossed I'll be posting about my lovely flower arrangement this summer. Or maybe I should just stick to drawing flowers...

Posted
AuthorNicola Kloosterman