Vandaag hebben we play dough gemaakt. Gegarandeerd succes voor onder de zes. Ook boven de zes trouwens, werd er gretig mee gespeeld. We hebben er ook een tube glitters doorheen gegooid. Want glitter is altijd een optie.

Het recept:

  • 1 kop* bloem
  • 1/4 kop* zout
  • 3 theelepels azijn
  • 2 eetlepels zonnebloem- of andere neutrale olie
  • 1/2 kop* water
  • eetbare kleurstof (bij de jamin of online bij taartenwinkels) Je hoeft het trouwens niet te kleuren, het kan ook au naturel
  • eventueel een paar druppels amandel extract om de aijngeur te verdrijven

* een kopje wordt veel in Amerika en Engeland gebruikt om hoeveelheden weer te geven. Bij de Hema verkopen ze maatkopjes hiervoor. Je kunt ook gewoon een theekopje nemen, het luistert niet zo nauw, het gaat vooral om de verhoudingen.

Meng de droge ingredienten samen in een pannetje, doe hierbij de rest van de ingredienten en roer goed. Zet het pannetje op het vuur en blijf roeren totdat het goed samenklontert. Wip het goedje uit de pan op tafel of aanrecht en kneed nog even door. Pas op, het kan heet zijn! Tadaaaa, playdough voor (bijna) nop. Als je nog een bak glitters hebt...knock yourself out.

Today we made play dough. We had a tube of glitter on the table so we threw that in too. Because glitter is always an option.

Posted
AuthorNicola Kloosterman
Categoriesze-luf gemaakt