Het is weer zover. Er moet getrakteerd worden. Meestal verzin ik in de zomervakantie al wat er in oktober getrakteerd gaat worden. Dat kun je sneu noemen, maar ik prefereer georganiseerd en enthousiast. Ik hou nu eenmaal verzinnen en van maken. Maar dan komt het trakteer-moment en beeld en dan vind ik ineens mijn in juli verzonnen idee, dat me toen een reuze GOED IDEE leek, eigenlijk niet meer zo een goed idee. Meestal heeft het ermee te maken dat het toch iets teveel werk is. En dan moet er op de valreep een nieuw GOED IDEE komen. Het liefst met maximale inpact voor minimale inspanning. Maar met die minimale inspanning gaat het dan toch mis. En zit ik uren hello kitty cake-hoofdjes te maken of ijverig goed-idee-in-juli-zelfontworpen-papieren-uitknip-autotjes om rozijnendoosjes te vouwen.

Dus dit jaar de tractatie van dochter nummer 1 in in de recycling: smoothies. Doe er alleen geen krulrietjes bij zoals ik, want die raken verstopt.... Oh ja en die bekers zijn van MAIS gemaakt. Ja echt. Ze gaan in de groene bak. Leuk he? Via Biofutura. Heeeel duurzaam verantwoord.

smoothies.png

Aardbeien smoothies

  • Pakje bevroren aardbeien
  • 1 banaan
  • 500ml appelsap
  • scheut yoghurt

Vermenigvuldig ingrediënten naar gelang het aantal kinderen. Doe in een mengkom (of grote soeppan) en zet de staafmixer erop.  Echt lekker. Hardcore gezondheidsmoeders worden je vriendin.

Suddenly it's time for school treats. I think about these things MONTHS in advance. I know this may seem sad, but I like to dream about what I will make.  This is the FUN part. The less fun part comes when you realise you need to produce something for your child to take to school in less than a week. Please do not ask me what happens between the time spent dreaming and the time when this amazing thing actually has to be produced. I DO NOT KNOW.  From then on it can go two ways. Either I go for the Amazing Idea I had in July. This envolves frantic shopping trips and at least one late night. I chose the other option this year. Treat recycling. Method: recycle earlier successful treat for different child. Aim for low input and maximum result. 

Posted
AuthorNicola Kloosterman