Ik zou zo graag mooi willen schrijven. Tja, wie niet denk je. Maar ik wil al heeeel lang mooi schijven. Toen ik nog op de basisschool zat volgde ik al een cursus kalligrafie bij de plaatselijke knustelboerderij. Maar daarna ging ik toch liever schilderen, of kleien en toen studeren en kindjes krijgen en zo. En heel lang dacht ik er alleen over het schoonschrijven als ik iemands naam op een envelop moest schijven en ik daarmee de envelop verpeste.

Maar toen ging ik blogs lezen. En op die blogs kwamen dan enveloppen voorbij. Met adres en zo. Zo mooi geschreven. Niet met zo een brede pen waarmee ik het in de knutselboerderij leerde, maar met een puntige pen die uit elkaar wijkt als je erop drukt. En daarmee soort van je eigen handschrift. Maar dan mooi. Modern calligraphy heet dat. Zulke enveloppen wilde ik ook kunnen adresseren! Dus schreef ik me in voor een online cursus van Melissa Elspin. Maar na een paar A4tjes met de letter o wil je toch ff een praatje maken met iemand en jouw o vergelijken met haar o. Dus probeerde ik in Nederland een real life cursus modern kalligrafie te vinden. Maar dat valt niet mee. Nederland is nog niet zo van van de Modern Calligraphy. Dan dan maar weer online een klas, om aan het oefenen te blijven. Via skillshare kwam ik op dit klasje van Molly Jacques; The Art of Modern Calligraphy. Of nou ja, klasje; er doen al meer dan 1500 mensen mee. Blijkbaar wil iedereen mooi schijven.

Alle beelden via molly Jaques.

I have been dabbling in modern calligraphy for a while. Mostly gazing at beautiful calligraphy and wishing I could write pretty like that too. I did take calligraphy classes when I was about 12. I did love it. But the technique of the broad pen seems outdated and I much prefer the pointed pen these days. I took Melissa Elspins online class and loved it. Here in Holland modern calligraphy does not seem to have caught on yet, so I will be following another online class by Molly Jaques over at skillshare.

510d6083e4b0e3b888b98de2.png
love.jpg
heart-web.jpg
Posted
AuthorNicola Kloosterman
Categoriesze-luf gemaakt