Als ik me niet lekker voel dan bak ik. Als ik me lekker voel dan bak ik ook! Het is mijn meditatie. En vandaag heb ik toch een juweeltje uit de bieb geplukt: Het Nederlands Bakboek. Het is prachtig vormgegeven, bevat een schat een historische informatie en natuurlijk de heerlijkste bakrecepten. Deze combi tussen geschiedenis en goede recepten maken het voor mij een winaar. Er zijn best veel goede bakboeken op de markt (ik kan het weten, de helft heb ik) maar de meeste komen uit Engeland of Amerika. Ik werd ECHT blij van het stukje waarin wordt uitgelegd dat het Nederlandse beschuit gedocumenteerd een voorloper is van het Zuid-Afrikaanse beschuit die ik nog heel graag eet. Zo een wetenswaardigheid voelt voor mij als thuiskomen (ik ben half Zuid-Afrikaans). Nu ga ik als de wiedeweerga wat Zuid-Afrikaanse Beskuit bakken!

When I'm feeling a bit down I bake. When I'm feeling quite good I bake too! It's my meditation. Always on the lookout for a good recipe, I was super happy to find this book a my local library: De Nederlanse Bakboek. A Dutch Baking book for the Dutch market. If you are wondering what is so special about that, I can tell you that the Dutch leave baking mostly up to their bakers. Homebaking is not a big thing here. But I do see this changing. The do-it-yourself movement is moving into baking. To a home baker like myself this is very exiting. I'm feeling very inspired to bake!

bakboek.png
koekjes.png

En daarna maak ik deze! 

I think I'll make these! 

koek.png
wafels.png

...of deze! 

 ...or these!

Posted
AuthorNicola Kloosterman