Elk jaar maak ik voor de kerstvakantie en voor de zomervakantie iets voor de juffen van mijn kinderen. Alleen al om het feit dat zij dagelijks van negen tot drie alle verzoeken, verhaaljes problemen en kwaaltjes op zich nemen. Het aantal juffen loopt exponentieel op met het aantal kinderen. Zo moest ik vandaag 8 potjes voor drie kinderen (!) vullen met pittige zelfgebakken gember koekjes. Het bakken is al leuk, de verpakking verzinnen en maken zowaar nog leuker. Zo kwam het dat ik me op een zaterdagochtend met drie kinderen in de IKEA waagde om potjes te scoren, en gisteravond nog mijn haastig doch niet onaardige etiketjes liep uit te knippen en op te plakken. Maar ja, toen was het net echt.

jars1.png

Voor de liefhebber; het recept.

Engelse Ginger Snaps
--------------------

nodig:
* 225g cakemeel
* 100g donkere bastard suiker
* 1/2 theelepel maagzout (natruimbicarbonaat, verkrijgbaar bij je apotheek (ja echt!))
* snufje zout
* 65 g roomboter
* 100g golden syrup (bij de toko of groothandel) je kan evt keukenstroop gebruiken
* 1 klein losgeklopt ei
* 4 theelepels vers geraspt gember, of meer naar smaak

methode:
* meng droge ingredienten in een grote kom
* laat boter en stroom langzaam smelten in een pannetje en doe de gember erbij
* Giet de boter mengsel om en om met een beetje ei bij de droge ingredienten. Ik gebruik mijn kitchenaid om alles te mengen.
* schep theelepels van dit mensel op een bakplaat (met bakapapier bekleed) Niet te dicht op elkaar!
* Bak op 180 graden (voorverwarmd) 10 minuten of tot mooi bruin
* laat afkoelen op een rooster, daar worden ze lekker knapperig van.
* eet bij de koffie, thee, gluweijn of net als *Father Christmas*, met en glaasje melk. Merry Christmas!

jars2.png
jars3.png

Today we gave all the teachers home made Ginger Snaps. I made double the recipe and just managed to fill the eight (!) jars we needed this year. I know from a very reliable source that Father Christmas will make an extra round just for these. Highly recommended with a glass of milk (or rum coffee!).

Posted
AuthorNicola Kloosterman